Meny

Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.

Välkommen till bords!

Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.

Meny

Vecka 47

Fredag 22/11
Lunch: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås
Dessert: Nyponsoppa med biskvier och vispgrädde
Kvällsmat: Köttfärsfyllda pannkakor/crêpes, sallad

Lördag 23/11
Lunch: Pasta Alfredo spagetti/potatis och grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde
Kvällsmat: Pytt i panna med rödbetor och stekt ägg

Söndag 24/11
Lunch: Fläskfilégryta med soltorkade tomater, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med maräng
Kvällsmat: Janssons frestelse med ägghalva, smörgås

Vecka 48

Måndag 25/11
Lunch: Fiskgratäng, rivna morötter
Dessert: Kräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Kroppkakor, skirat smör och lingonsylt

Tisdag 26/11
Lunch: Isterband med dillstuvad potatis och grönsaker
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Skinka med rotfruktsgratäng, grönsaker

Onsdag 27/11
Lunch: Soppa, hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Pannkakor med sylt och vispgrädde
Kvällsmat: Skinkstek med kokt potatis, gräddsås och grönsaker

Torsdag 28/11
Lunch: Spagetti/potatis med köttfärssås, sallad
Dessert: Frusen cheesecake med varma bär
Kvällsmat: Grönsaksbiff med klyftpotatis, vitlöksdressing och sallad

Fredag 29/11
Lunch: Chilikassler med kokt potatis/ris och grönsaker
Dessert: Fruktkompott med gräddmjölk
Kvällsmat: Prinskorv med stekt potatis och äggröra

Lördag 30/11
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och ärtor
Dessert: Persika med vispgrädde Kvällsmat: Grillad kyckling med klyftpotatis, mango-currydressing och sallad

Söndag 1/12
Lunch: Portergryta med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Stekt falukorv med kokt potatis, senapssås och grönsaker



Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.

Med reservation för ändringar.