Meny
Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.
Välkommen till bords!
Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.
Meny
Vecka 13
Fredag 28/3
Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk
Dessert: Hallonmousse
Kvällsmat: Kycklingnuggets med pommes frites och currydressing, sallad
Lördag 29/3
Lunch: Kokt lax med vitvinssås kokt potatis och grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde
Kvällsmat: Rimmad fläskbog och rotmos
Söndag 30/3
Lunch: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Kokt korv med potatissallad och tillbehör
Vecka 14
Måndag 31/3
Lunch: Fiskbullar med rotgrönsaker i dillsås, kokt potatis
Dessert: Kräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Plommonjärpe med kokt potatis, champinjonsås och grönsaker
Tisdag 1/4
Lunch: Lasagne med sallad
Dessert: Frusen cheesecake med varma bär
Kvällsmat: Risgrynsgröt och smörgås
Onsdag 2/4
Lunch: Ärtsoppa, hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Pannkakor med sylt och vispgrädde
Kvällsmat: Prinskorv med stekt potatis och äggröra
Torsdag 3/4
Lunch: Ugnstekt kyckling med klyftpotatis, citron och timjansås, sallad
Dessert: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelbiskvier Kvällsmat: Vad köket har att erbjuda
Fredag 4/4
Lunch: Stekt fläsk med kokt potatis och löksås, grönsaker
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås Kvällsmat: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Lördag 5/4
Lunch: Panerad fisk med kokt potatis, kall dillsås och grönsaker
Dessert: Persika med vispgrädde Kvällsmat: Stekt falukorv med kokt potatis och senapssås, grönsaker
Söndag 6/4
Lunch: Portergryta med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Kassler med potatisgratäng, grönsaker
Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.
Med reservation för ändringar.