Meny
Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.
Välkommen till bords!
Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.
Meny
Vecka 42
Fredag 18/10
Lunch: Spagetti/potatis med köttfärssås
Dessert: Rabarberkompott med gräddmjölk
Kvällsmat: Kycklingpaj, sallad
Lördag 19/10
Lunch: Biff a la Lindström med potatismos och grönsaker
Dessert: Sorbetglass
Kvällsmat: Kokt fisk med pepparrotssås, kokt potatis och haricot verts
Söndag 20/10
Lunch: Portergryta med kokt potatis, kokta grönsaker och gelé
Dessert: Chokladpudding med vispgrädde
Kvällsmat: Pannbiff med klyftpotatis, champinjonsås och grönsaker
Vecka 43
Måndag 21/10
Lunch: Lax med kokt potatis, hollandaisesås och grönsaker
Dessert: Kräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Kycklinggryta med citron och rosmarin, kokt potatis/ris och grönsaker
Tisdag 22/10
Lunch: Fläskköttsgryta med pepparsås och grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med vispgrädde
Kvällsmat: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Onsdag 23/10
Lunch: Skinkstek med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Dessert: Paj med tillbehör
Kvällsmat: Köttfärsfylld pannkaksrulle, sallad
Torsdag 24/10
Lunch: Redd grönsakssoppa med hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Mandariner med vispgrädde
Kvällsmat: Köttbullar med potatismos, gräddsås och grönsaker
Fredag 25/10
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner, grönsaker
Dessert: Blåbärssoppa med vispgrädde
Kvällsmat: Kalvfärsbiff med klyftpotatis, champinjonsås och grönsaker
Lördag 26/10
Lunch: Fransk köttgryta med kokt potatis och haricot verts
Dessert: Citronmousse
Kvällsmat: Rimmad fläskbog med kokt potatis, pepparrotssås och kokta grönsaker
Söndag 27/10
Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Örtkalkon med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.
Med reservation för ändringar.