Privata äldreboenden

Välj ett privat äldreboende där du och din närstående kan känna er som hemma och uppleva fin gemenskap. På Forenede Cares familjeägda, privata vårdhem fortsätter du att leva ett socialt liv fyllt av mänskliga möten och glädjestunder.

Vi gör allt för att du som bor hos oss ska få en värdig vardag, fylld av glädje och livets goda. Du som är närstående är precis lika viktig för oss. Därför inkluderar vi dig självklart i allt från planeringen till gemenskapen. Här hittar du alla våra vårdboende Stockholm. Välkommen att kika närmare på Forenede Cares privata äldreboenden nära dig.

Inget resultat

Prova att justera filtreringen

Hitta äldreboende (privat) kommunvis

För många innebär det en stor förändring i livet att flytta till ett vård- och omsorgsboende, men om du väljer ett av våra privata vårdboenden kan du känna dig trygg med att vi alltid strävar efter att du ska få känna trygghet, omtanke och att få fortsätta livet fyllt av gemenskap och glädje. Våra äldreboenden (privat) finns utspridda över flera delar av landet, från norr till söder. Här hittar du våra boenden kommunvis.

Bild på boende Neptunigatan 59 i Malmö

Äldreboenden Malmö

Äldreboenden Vellinge

Äldreboenden Tomelilla

Äldreboende Landskrona

Äldreboenden Stockholm

Äldreboenden Solna

Äldreboenden Uppsala

Äldreboende Östersund

Vanliga frågor och svar

Vad är äldreboende?

Äldreboenden, eller vård- och omsorgsboenden som de också kallas, är boenden för den som är äldre än 65 år och inte längre kan bo kvar i det egna hemmet trots insatser från hemtjänst eller hemsjukvård.

Vem har rätt till äldreboende?

För att ha rätt till äldreboende behöver du uppfylla följande krav:

Får man välja boende själv?

Ja, du har rätt att välja vårdboende själv. Antingen i din hemkommun eller en annan kommun. Din ansökan ska behandlas på samma sätt oavsett var du söker plats.

Finns det ingen plats på det boende du önskar kan du bli tillfälligt placerad på ett annat boende.

Vad händer om man tackar nej till en plats?

Om du har blivit beviljad en plats på ett vård- och omsorgsboende som du inte vill bo på har du rätt att tacka nej till platsen. Kommunen måste då erbjuda dig en annan plats, vilket i praktiken kan innebära längre väntetid. Din biståndshandläggare kan ofta svara på frågor om förväntad väntetid.

När är det dags att flytta till ett vård- och omsorgsboende?

Det är dags att flytta till ett vårdboende när situationen hemma inte längre är hållbar och det inte längre går att ha en fungerande vardag.

Det är vanligt att den som är äldre inte vill flytta till ett boende, medan närstående och anhöriga anser att det är dags. Det är viktigt att ha en öppen kommunikation där man inte skuldbelägger varandra, utan istället uttrycker sin oro och omtanke. När ni väl har tagit ett beslut kan ni ta hjälp av vår checklista inför flytt till äldreboende.

Hur beräknas kostnad för äldreboende?

Kostnaden för äldreboendet beräknas på tre områden: Hyran, omsorgsavgiften och ett minimibelopp. Minimibelopp är ett lagstadgat belopp som baseras på det prisbasbelopp som regeringen bestämmer varje år.